Iedereen doet mee. Ook in leiderschap?
Iedereen kan meedoen als het gaat om de missie van Jezus, maar als het aankomt op leiderschap is dat niet per se vanzelfsprekend. Hoe kunnen we daar wat aan doen? Hoe kan de kerk groeien als het gaat om de verhoudingen tussen man en vrouw? Vanuit ons netwerk Gelijkwaardig leiderschap inspireren we jou en je geloofsgemeenschap om in beweging te komen en recht te doen aan de roeping van mannen én vrouwen.
Zo strijden kerken in Congo voor gelijkwaardigheid tussen man en vrouw
Geweld is in de Democratische Republiek Congo (DRC) helaas aan de orde van de dag en je komt het tegen in alle lagen van…
Lees verder
'Mensen zijn gehecht geraakt aan de vrouwelijke volgelingen van Jezus'
Een ontmoeting met Jezus verandert je. Dat geldt voor mensen vandaag, maar niet minder voor Jezus’ volgelingen tij…
Lees verder
Gelijkwaardigheid en The Chosen
Dat Jezus ook door vrouwen gevolgd werd en werd ingezet voor zijn missie om leven te brengen, lezen we in de evangeli&eu…
Lees verder
Wij verlangen naar een kerk waarin je wordt gezien als méér dan je sekse
Uit onderzoek van het Nederlands Dagblad (Aliene Boele, juni 2021) blijkt dat negen op de tien vrouwelijke voorgangers seksisme ervaren in hun werk. Zij voelen zich op allerlei manieren ongelijk behandeld ten opzichte van hun mannelijke collega’s. Hoe kun je binnen jouw gemeente of team het gesprek over dit onderwerp voeren op een manier die zegent en bijdraagt aan een toekomst zonder dit onrecht?
Thema: Meer dan sekse
In een tutorial geeft Eveline Bakker (netwerkvoorzitter Gelijkwaardig leiderschap) je drie handvatten voor het gesprek over seksisme.
Zet een volgende stap met jouw geloofsgemeenschap
Handreiking rondom seksisme
Open het gesprek in jouw geloofsgemeenschap. Begin bij jezelf en moedig vervolgens anderen aan om hetzelfde te doen. Hiervoor kun je de handreiking/videotutorial gebruiken.
Naar de handreiking
Ontdek het aanbod van onze deelnemers over seksisme
De partners vanuit het netwerk van Gelijkwaardig leiderschap kunnen jou en jouw gemeente op allerlei manieren ondersteunen in het proces om elkaar lief te hebben en voorbij seksisme te groeien.
Met onder meer:
Cursus Daar ben je
Cursus Gebedspastoraat
Explainervideo 'Wat is seksisme?'
Global Leadership Summit
Handvatten voor een veilige kerk
Seminar Pinksterconferentie
Stereotypen bespreken met jeugd
KerkenToolkit
Facebookgroep voor vrouwelijke leiders en sprekers
De Facebookgroep voor vrouwen die zich begeven op het snijvlak van leiderschap, theologie en spreken is een plek waar ervaring gedeeld wordt.
Vraag toegang
Nieuws vanuit netwerk Gelijkwaardig leiderschap
meer nieuws van MissieNederland
7 juni 2022
Seminars terugkijken van de Pinksterconferentie 2022
Samen met stichting Opwekking en diverse partners uit ons netwerk, organiseerde Missienederland tijdens de Pinksterconfe…
Lees verder
19 april 2022
MissieNederland vraagt opnieuw aandacht voor seksisme in de kerk
In de nieuwste editie van het MissieNederland-magazine ideaz vraagt de netwerkorganisatie opnieuw aandacht voor seksisme…
Lees verder
17 september 2021
MissieNederland organiseert lunchevent over seksisme in de kerk
Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap van MissieNederland organiseert op vrijdag 24 september 2021 een lunchevent rondom…
Lees verder
Over netwerk Gelijkwaardig leiderschap
Het netwerk Gelijkwaardig leiderschap wil recht doen aan de roeping van mannen en vrouwen door gelijkwaardig leiderschap te stimuleren.
Meer over dit netwerk
Netwerk Gelijkwaardig leiderschap werkt aan een kerk die recht doet aan de roeping van mannen én vrouwen
Help jij ons om de kerk steeds een volgende stap aan te reiken?
Etnische diversiteit en racisme: Meer dan kleur
Als het gaat over meer diversiteit in het leiderschap in de kerk, is er nog een wereld te winnen. Niet alleen qua man/vrouw-verhoudingen, maar ook als het gaat om persoonlijkheidstypen en etnische diversiteit. Vanuit het netwerk Gelijkwaardig leiderschap bevelen we de activiteiten van MissieNederland rondom etnocentrisme en racisme dan ook van harte aan.
Ontdek meer