13 nov

woensdag 13 november 2024 tot woensdag 13 november 2024

Begin: 13.30 uur Einde: 17.00 uur Thema: Inzicht geven in de Joodse achtergrond van het Nieuwe Testament Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Locatie: Dienstencentrum PKN, Joseph Haydnlaan 2, Utrecht Kosten: €20 of €75 (inclusief studiebijbel 'Nieuwe Testament met Joodse Toelichtingen' E-mailadres: tstam@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

De Amerikaanse topwetenschapper Amy-Jill Levine komt op uitnodiging van het NBG naar Nederland. Over de Joodse achtergrond van het Nieuwe Testament geeft zij op 13 november in Utrecht ‘s middags een seminar en ‘s avonds een publiekslezing.

De talloze aantekeningen en essays in Het Nieuwe Testament met Joodse Toelichtingen (NTJT) dat op die dag verschijnt, moeten volgens Levine ‘een leidraad vormen voor christelijke voorgangers en leraren.’ Dat helpt om het Nieuwe Testament te verstaan in zijn Joodse context. Levine is hoogleraar Nieuwe Testament en Joodse studies aan de Vanderbilt University, expert in het Jodendom in de tijd van Jezus en een van de twee NTJT-redacteuren. Ze komt speciaal voor de presentatie van het NTJT naar Nederland.

Het seminar geeft voorgangers en theologen dieper inzicht in de Joodse context van het Nieuwe Testament. Na de Engelstalige inleiding van Levine zijn er workshops met de theologen Bärry Hartog, Arco den Heijer, Dineke Houtman en Eric Ottenheijm.

  • 29 okt

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 1 nov

    Retraite 'Moderne herders'

    De Wittenberg
  • 2 nov

    Toerustingsdag over trauma

    New Wine, Vrij Zijn, In Christus Heel
  • 3 nov

    Week van gebed voor de onbereikten 3-9 nov

    Meerdere organisaties