23 mei

vrijdag 23 mei 2025 tot vrijdag 27 juni 2025

Thema: Geloofsoverdracht in het jongerenwerk Organisatie: Evangelisch College Locatie: De Wittenberg, Zeist E-mailadres: h.roos@evangelisch-college.nl Toelichting:

Het is niet vanzelfsprekend dat jongeren die in de kerk opgroeien ook christen worden. Veel kerken en gemeenten staan voor de vraag hoe zij het geloof het beste aan hun tieners kunnen overdragen. In deze module wordt de student toegerust zo goed mogelijk leiding te geven aan dit proces.

Er wordt aandacht besteed aan de basisprincipes van geloofsontwikkeling bij jongeren en aan leerstijlen, lesmethoden en werkvormen. Daarnaast is er ook aandacht voor groepsdynamica (fasen in het groepsproces, communicatie, motiveren, orde houden en veiligheid in de groep), lesmaterialen en het ontwikkelen van een curriculum. Je leert hoe je een (catechese)les ontwikkelt, presenteert en evalueert.
Naast de basisonderdelen van een evenwichtige theologie behandelen we het thema ‘bidden met jongeren’. Andere onderdelen van de module zijn een analyse van je eigen werksituatie en ondersteuning van ouders en vrijwilligers in het proces van geloofsoverdracht.

Deze module is onderdeel van de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College. De hele opleiding duurt twee jaar en geeft je alle handvatten om als christelijk professioneel jongerenwerker aan de slag te gaan. De modules van de opleiding zijn ook los te volgen. Kijk voor het complete overzicht op www.jongerenwerkersopleiding.nl 

  • 29 okt

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 1 nov

    Retraite 'Moderne herders'

    De Wittenberg
  • 2 nov

    Toerustingsdag over trauma

    New Wine, Vrij Zijn, In Christus Heel
  • 3 nov

    Week van gebed voor de onbereikten 3-9 nov

    Meerdere organisaties