11 apr

vrijdag 11 april 2025 tot vrijdag 9 mei 2025

Thema: Jongerenwerk en de dynamiek van de straatcultuur Organisatie: Evangelisch College Locatie: De Wittenberg, Zeist E-mailadres: h.roos@evangelisch-college.nl Toelichting:

Ben jij actief in ambulant jongerenwerk op straat, in een laagdrempelige ontmoetingsruimte voor buitenkerkelijke jongeren of ben je dit van plan? Dit ‘outside-in’ werk vraagt om bijzondere vaardigheden en een specifieke methodische en theoretische onderbouwing.

Leer wat je moet weten over straatwerk in deze module, die onderdeel is van de Jongerenwerkersopleiding.

Deze module van twee vrijdagen gaat in op de dynamiek van de straatcultuur en de problemen die zich daar voordoen, theologische en pedagogische principes, relationeel en incarnationeel werken, agressie en conflicthantering, omgaan met slachtofferschap, doorverwijzen, meidenwerk en wijkwerk.
Met rollenspellen en colleges, maar ook door de straat op te gaan krijg je veel praktische tips en inzicht in je eigen communicatie binnen de straatcultuur. Je wordt je bewust van je eigen kaders en uitgangspunten en die van de jongeren, en je krijgt inzicht in hoe dit de interactie met hen beïnvloedt. Je leert hoe jij daarin effectief invloed kunt uitoefenen en écht kunt communiceren met die jongeren! Er is veel ruimte om je eigen praktijksituaties in te brengen en hier samen met je studiegenoten en de docenten beter zicht op te krijgen en tips op te doen in het concreet omgaan met jouw jongeren in jouw specifieke werksituatie.

  • 29 okt

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 1 nov

    Retraite 'Moderne herders'

    De Wittenberg
  • 2 nov

    Toerustingsdag over trauma

    New Wine, Vrij Zijn, In Christus Heel
  • 3 nov

    Week van gebed voor de onbereikten 3-9 nov

    Meerdere organisaties