7 feb

vrijdag 7 februari 2025 tot vrijdag 28 maart 2025

Thema: Diaconaat in het jeugdwerk Organisatie: Evangelisch College Locatie: Amsterdam en De Wittenberg, Zeist E-mailadres: h.roos@evangelisch-college.nl Toelichting:

Jongeren willen anderen helpen en de wereld verbeteren. Ze willen de handen uit de mouwen steken, maar ze hebben geen idee hoe en waar ze moeten beginnen. Hoe help je hen hierbij? Hoe geef je diaconaat een plaats in je jongerenwerk?

Dit en meer leer je tijdens de module ‘Missionair werk: Daden’ van de Jongerenwerkersopleiding

Thema’s die in deze module aan de orde komen zijn o.a. schepping en milieu, rentmeesterschap (tijd- en geldbesteding), productiesystemen en (on)eerlijke handel, vluchtelingenproblematiek en human trafficking. De waarden die in de bijbelstudies worden behandeld zijn koninkrijksdenken, barmhartigheid, gerechtigheid en dienstbaarheid.
Na een confronterend werkbezoek (de ‘Amsterdam Exposure’) organiseer je zelf een (klein) diaconaal project met je jongeren. Aandacht voor diaconaat blijkt in hun hart te raken en veel invloed te hebben op je jongerenwerk als geheel!

Deze module is onderdeel van de Jongerenwerkersopleiding van het Evangelisch College. De hele opleiding duurt twee jaar en geeft je alle handvatten om als christelijk professioneel jongerenwerker aan de slag te gaan. De modules van de opleiding zijn ook los te volgen. Kijk voor het complete overzicht op www.jongerenwerkersopleiding.nl 

  • 29 okt

    Individueel begeleide stilteretraite voor crossculturele werkers

    Interserve
  • 1 nov

    Retraite 'Moderne herders'

    De Wittenberg
  • 2 nov

    Toerustingsdag over trauma

    New Wine, Vrij Zijn, In Christus Heel
  • 3 nov

    Week van gebed voor de onbereikten 3-9 nov

    Meerdere organisaties