29 aug.

donderdag 29 augustus 2024 tot donderdag 29 augustus 2024

Begin: 10.00 uur Einde: 11.00 uur Thema: Toelichting op de service 'Preekinspiratie voor voorgangers' Organisatie: Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap Locatie: Online Kosten: Gratis E-mailadres: choogerwerf@bijbelgenootschap.nl Toelichting:

Nieuwe NBG-service: 'Preekinspiratie voor voorgangers'

Veel voorgangers vinden het een uitdaging om inspirerende preken te maken. Soms ontbreekt de tijd om zich in de brontekst te verdiepen. Daarom start het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap per 1 september met 'Preekinspiratie': verdiepend materiaal waarmee voorgangers snel tot de kern van de tekst kunnen komen. In het webinar lichten Matthijs de Jong en Fulco Timmers de service toe n.a.v. Jacobus. Met interactieve chat.

Preekinspiratie is gratis beschikbaar op debijbel.nl/preekinspiratie. Daar kun je je ook aanmelden voor het webinar. 'Preekinspiratie helpt alle voorgangers die inspiratie zoeken’, zegt Matthijs de Jong, Hoofd Bijbelvertalen van het NBG en een van de samenstellers. ‘Preekinspiratie is gebaseerd op onze expertise in vertalen en exegese. Het materiaal biedt grondige, maar behapbare exegese vanuit de brontekst, zonder dat je Hebreeuws of Grieks hoeft te kennen. Dat helpt je bij de preekvoorbereiding: je zit meteen midden in de tekst en kunt met je preek aan de slag.’ Preekinspiratie gaat elke zondag in op één Bijbelpassage, in series van 4-5 weken rond een Bijbelboek of thema. De tekstkeuze past bij het oecumenisch leesrooster, maar de series zijn ook los daarvan te gebruiken. Preekinspiratie bevat een video, een korte inspiratie over de kern met ideeën voor de toepassing, en informatie over de context en kernwoorden. Nieuwe afleveringen worden aangekondigd in een nieuwsbrief. Aanmelden daarvoor gaat via: bijbelgenootschap.nl/preekinspiratie-seintje

  • 17 aug.

    Graceland Festival - Alle pioniers verzamelen

    Protestantse Kerk Nederland
  • 29 aug.

    Webinar Preekinspiratie voor voorgangers

    Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap
  • 30 aug.

    Cycle for Hope: MTB Challenge

    Vrienden van De Hoop
  • 31 aug.

    Cycle for Hope toertocht

    Vrienden van De Hoop