Wereld Evangelische Alliantie roept op tot gebed

7 oktober 2024 om 09:00
  • Profielafbeelding van redactie
    Door:
    redactie

Vandaag, op 7 oktober, herdenken we de terreuraanslagen in Israel van een jaar geleden en staan we stil bij, het voortdurende conflict in het Heilige Land, een land dat al lang centraal staat in het spirituele erfgoed van de wereld.We worden geconfronteerd met een escalatie van oorlog, die niet alleen het leven van mensen in de regio bedreigt, maar ook grote gevolgen heeft voor de wereldvrede. In reactie op deze dringende situatie roept de Wereld Evangelische Alliantie (WEA) op tot een speciale gebedstijd, waarin leiders en gelovigen samenkomen om te bidden. Terwijl we in nederigheid en geloof voor God komen, verenigen we ons in gebed voor het welzijn van allen, voor de vrijlating van gijzelaars, voor vrede, en voor de bescherming van degenen die het meest kwetsbaar zijn voor het conflict.

Onze gebedsfocus zal onder andere gericht zijn op het bidden voor degenen die gewond, getraumatiseerd en ontheemd zijn door het conflict in het Midden-Oosten. Dit omvat vrouwen en kinderen, evenals iedereen, ongeacht hun ras, religie of land (Joden, Palestijnen en Arabieren), die de zwaarste lasten van lijden dragen. We zullen ook bidden voor de christenen en kerken in het Midden-Oosten, met het verzoek dat zij behouden, beschermd en bekrachtigd worden om goed-nieuws-boodschappers en vredestichters te zijn. Samen vragen we om Gods tussenkomst in vredesbesprekingen en dat het conflict zich niet uitbreidt naar andere regio’s. Ook leggen we onze zorgen om groeiend antisemitisme neer in gebed. Als gelovigen zijn we geroepen om te volharden in gebed, vertrouwend dat Gods hand aan het werk is, zelfs in de donkerste tijden.

Vandaag om 16.00 is er een wereldwijd gebedsmoment voor het midden oosten. MissieNederland nodigt jou uit om mee te bidden. Weet dat je dan verbonden bent met miljoenen andere christenen wereldwijd. Zo bidden we samen en smeken we voor Gods genade en vrede.