Nieuws uit het Samen Jong netwerk

4 september 2024 om 11:42
  • Profielafbeelding van Saskia de Graaf - Bakker
    Door:
    Saskia de Graaf - Bakker

In 2022 verscheen het boek Samen Jong. Inmiddels is alweer de 6e druk verschenen. Wat bijzonder dat dit boek naar zoveel mensen en kerken een weg heeft gevonden! Graag geven we je in dit artikel zicht op de huidige ontwikkelingen binnen de werkgroep Samen Jong.  

Want ondertussen gaan de ontwikkelingen rond Samen Jong gewoon door. Binnen MissieNederland bestaat de werkgroep uit een Professionele Leergemeenschap en een netwerk van organisaties en kerkgenootschappen.

Professionele Leergemeenschap Samen Jong

Een toekomstbestendige kerk is een intergeneratieve kerk waar jonge mensen volop participeren in de geloofsgemeenschap. Om het denken hierover verder uit te diepen is de leergemeenschap Samen Jong voortdurend bezig om de kernwaarden van Samen Jong verder uit te diepen. Hierbij trekken nu al ruim een jaar een zes tal kerken en een aantal organisaties en onderzoekspartners met elkaar op. Samen onderzoeken we hoe het implementeren van de kernwaarden van Samen Jong in de praktijk vorm krijgt. De belangrijkste leerpunten uit deze leergemeenschap worden in de komende Ideaz (ons magazine) gepubliceerd. Als deelnemer en donateur ontvang je deze begin oktober.

Netwerk Samen Jong

Ook het Netwerk Samen Jong staat niet stil. Dit netwerk van diverse organisaties en kerkgenootschappen kwamen 16 juli bijeen. Hierin deelden we onze ervaringen en dachten we ook na over hoe we Samen Jong nog verder kunnen brengen. In het najaar volgt een nieuwe netwerkbijeenkomst. Ben jij als organisatie of kerkgenootschap ook bezig met Samen Jong en wil je graag aanhaken bij de volgende netwerkbijeenkomst? Stuur dan een mail.

Online community

Ben je als geloofsgemeenschap bezig met Samen Jong? Zoek je een spreker of een trainer? Heb je zelf een mooie praktijk verhaal die anderen kan inspireren? Of misschien een vraag? Stel deze in de online community van MissieNederland. Dit is de plek om als deelneemers van MissieNederland elkaar aan te moedigen om kerk te zijn met alle generaties. Ben je geen deelnemer (en wil je dat ook niet worden) stel gerust je vragen via mail. We verbinden je graag met anderen. 

Houd onze website en nieuwsbrieven in de gaten voor verdere updates uit deze en andere werkgroepen van MissieNederland.