Denk mee over de toekomst van MissieNederland als evangelische alliantie.

4 september 2024 om 19:04
  • Profielafbeelding van Martine Versteeg
    Door:
    Martine Versteeg

Komende maanden zijn spannende maanden voor MissieNederland. We hebben namelijk als bestuur en team ervoor gekozen om de vraag naar draagvlak voor het werk van MissieNederland neer te leggen in de evangelische beweging die zij wil dienen. 

Al sinds 1860 is er een ‘evangelische alliantie’ in Nederland. Mannen als Isaac da Costa en Groen van Prinsterer waren bepalend in de beginjaren. In 1987 is de evangelische alliantie opnieuw opgericht en in 2013 gefuseerd met de Evangelische Zendingsalliantie onder de naam MissieNederland. Altijd heeft de evangelische alliantie de eenheid van de (evangelicale) christenen voor ogen gehad en dienstbaar willen zijn aan de missionaire opbouw van de kerk in Nederland.

We zien positieve reacties nadat er, begin dit jaar, gekozen is om MissieNederland weer sterker te positioneren, profileren en op te bouwen als evangelische alliantie verbonden aan de Wereld Evangelische Alliantie. Dat zien we ook in een lichte groei van financiële steun en het aantal organisaties dat interesse toont in deelnemerschap.

Echter zien we dat deze positieve tendens kwetsbaar is. Implementatie van de nieuwe koers kost tijd en de financiële groei is nog onvoldoende om jaren van teruglopende steun te ondervangen. Om hierin goede keuzes te kunnen maken willen we de vraag over de toekomst van MissieNederland als evangelische alliantie neerleggen in de evangelische beweging die zij wil dienen. Geef jij jouw input?

Doe de enquête

Eind van deze maand zullen we de resultaten van de enquête bespreken in diverse gesprekken, onder anderen met sleutelfiguren uit de evangelische beweging. We zullen samen zoeken naar een breed gedragen perpectief voor de toekomst van MissieNederland. Hierover kun je eind september bericht van ons verwachten.

We vragen onze achterban niet alleen de enquête in te vullen, maar ook het proces te ondersteunen met gebed. Bid voor wijsheid en een geest van eenheid in de gespekken en keuzes die gemaakt zullen worden.